Başkanımız İsmail BAL'ın Mesajı

İ.B.C¸.D. Derneği kurulduğu günden bu yana hep ilklere imza attı, olmaz denenleri başardı, üyelerine daha iyi ve daha güzel hizmet sunabilmek için gece gündüz çalışarak bugünlere geldi. Zira bu dernek I·ETT isçisinin aklından ve vicdanından doğmuştur. Başarımızın temel kaynağı üyemizin gücü¨ ve ortak aklın iradesidir. Derneğimizin markasını taşıyıp adresinde birleşenler, sevgi ve saygı sözlerini kendilerine rehber edinmişlerdir. Öyleyse geçmişi yok sayarak değil, geçmişi yad ederek, geleceğe emin adımlarla yürümeyi bilmeliyiz. Bu manada geçmişten günümüze yapılan hizmetlerden bazılarını özetle belirtmek isterim.
İ.B.Ç.D. Derneği, tarihinde ilk defa rahmetli olan isçi ve memurlarımız ile halen çalışan isçi ve memurlarımızın rahmetli olan yakınları için her yıl Mayıs ayında Cuma namazı kılınan garaj mescitlerimizde Kur’ani Kerim ve Mevlit okutuyor.
Derneğimiz her yıl ortalama 250 üye çocuğunu sünnet ettiriyor. Bu çocukların giyim, kesim ücreti, yol, yiyecek ve içecek gibi tüm zorunlu giderleri derneğimizce karşılanıyor, ayrıca aileleri ile birlikte sünnet olacak çocuklarımız için Eyüp Sultan da Kur’ani kerim ve Mevlit okutuluyor
Asli görevlerimizin yanında sosyal görevimizin gereği sağlık ve doğal afetten dolayı mağdur olan ve belgeleyen üyelerimize bütçe imkanlarımız ölçüsünde yardım yapılıyor. Ayrıca şehir içi ve şehir dışı cenaze hizmetlerimiz temsilcilerimiz tarafından aksatılmadan yerine getiriliyor.

Derneğimiz Genel Merkez ofisini satın alarak üyelerinin hizmetine sunmuştur. Ayrıca 5 Adet Dacia Logan araçlarımızla bölgelerde üyelerimize kaza ve sosyal amaçlı hizmet verilmektedir. Üyelerimizin yaptığı yaralamalı ve ölümlü kazalara bölgelerde görevli olan kaza ekiplerimiz en hızlı ve çabuk ulaşarak, yaralı olan üyemizin veya üçüncü şahısların hastanedeki ilk tedavilerini yaptırıyor ve yardımcı oluyor. Hukuk alanında ise dernek avukatlarımız karakol ifadesinden başlayıp Yargıtay sonucuna kadar üyemiz adına hukuki sureci yerine getiriyor.
Derneğimiz tarafından tüm çalışanlarımıza Ramazan ayında iftar ve her yıl ortalama 3 defa garajlarda sabah kahvaltısı veriliyor. Ayrıca belirli zamanlarda yönetici, delege ve üyelerimizle istişari toplantılar ile eğitim seminerleri düzenleniyor.
Derneğimiz mahkeme kararıyla tutuklanan ancak kefaletle serbest bırakılan üyemiz adına kefalet ücretinin % 75 ni, kaza sonucu yazılan trafik cezasının % 50 sini, üyeye isabet eden hasar parasının % 80 ni, tazminat parasının % 75 ni savcılık para cezasının % 75 ni avukat vekalet ücreti, alkol ve adli tıp raporuna ödenen paranın tamamını, ceza davalarının sonunda üyemize verilen toplam para cezasının % 50 sini dernek üyesine ödüyor. Böylece dernek olarak kurumlaşma noktasında mükemmele yakın isler yapıldı ve hizmetler sunuldu.
Derneğimiz tarafından mağdur üyelerimize gıda yardımında bulunulması, bayram ve kandillerde çikolata ve lokum ikram edilmesi, cenaze, yol ve ölüm yardımı yapılması, doğal afet ve sağlık yönünden mağdur olan üyelerimize nakit yardımında bulunulması, kazaya uğrayan ve hasta olan üyelerimizin hastanede veya evinde ziyaret edilmesi gibi sosyal amaçlı hizmetler üyelerimize en iyi şekilde sunuldu, sunulmaya da devam ediliyor.

Hepimize ait olan Kurumlarımıza sahip çıkmak ve destek olmak ortak görevimiz olmalıdır. Bu nedenle güzel hizmet ve eserler meydana getirmek, huzur ve barış ortamını sağlamak, ortak akılla hareket edip, kimseyi kırmadan ve üzmeden hizmet üretmek temel amacımız ve gayemiz olmuştur.
I·.B.C¸.D. Derneği, klasik dernekçiliğin ötesinde üyesine kasko sigorta gibi güvence verip gereğini yapan güçlü¨ ve iradeli sivil toplum örgütüdür.
Sivil toplum örgütünün yöneticileri ve çalışanları olarak bizler isimize ve asımıza mutlaka sahip çıkmalıyız. İş yerlerimizdeki is¸ barısı ve is¸ veriminin artırılması için elimizden gelen gayret ve çabayı göstermeliyiz. Aynı kurumun içinde görev yapan yönetici ve çalışanlar olarak birbirimizi sevmeye, kucaklamaya ve hoşgörülü olmaya mecburuz. Hazreti Mevlana torunları olarak herkese gönül kapımızı acık tutmalıyız.
Özetle bizler her icraatımızı kalıcı ve uzun vadeli yapmaya özen gösteriyoruz. İ.B.Ç.D. Derneği’nin yöneticileri olarak kanun ve tüzükte belirtilen amaç ve prensiplere bağlı kalmak kaydıyla sosyal amaçlı hizmetlerimizle de en geniş manada hizmet etmeye çalışıyoruz.
Sevgi ve saygılarımızla.

İsmail BAL