Delege Seçim Usulleri 2018

Sevgili üyeler, Genel Yönetim Kurulunun 07/12/2018 tarih ve 2018/20 sayılı kararıyla, dernek delege seçimlerimiz 24/12/2018 günü Avrupa bölgesi, İETT Edirnekapı, İkitelli ve Poligon garajlarında, 25/12/2018 günü Anadolu bölgesi, İETT Anadolu garajında yapılacaktır, bu nedenle delege seçimlerine katılmak isteyen üyenin / liste sorumlusunun, dernek ana tüzüğü 34. maddesi ek 2 hükmüne göre yürürlüğe giren delege seçim yönetmeliğinin 5. maddesine göre iş ve işlem yapmalarını hatırlatırız, seçimlerin hayırlı olmasını temenni eder selamlarımızı sunarız.

5. Madde Metni:
Genel Yönetim Kurulu, tüzüğün 8. maddesinde belirtilen esaslara uygun olarak, bölgelerde seçilecek olan delege sayılarını ayrı ayrı tespit eder, tespit edilen delege sayılarını ve seçim tarihini derneğin web sitesinden ilan eder. Delege seçimleri liste halinde yapılır.
Seçime girmek isteyen adaylar delege listesini ilan edilen seçim tarihinden en az bir hafta önce dernek merkezine imza karşılığı teslim eder, belirtilen sürede delege aday listesini teslim etmeyen kişiler seçimlere giremez.
Delege seçimleri için birden fazla delege aday listesi çıkmaması halinde delege seçimleri yapılmadan genel merkeze ait delege aday listesi (Beyaz Liste) seçimi kazanmış sayılır.
Genel Merkez seçimlere beyaz liste ile girer, diğer adaylar kendi listesi için renk seçiminde serbesttir. Ancak adaylar aynı renkte iki liste ile seçimlere giremez.
Beyaz liste delege adaylığından çekilmek isteyen üye, seçimden en az iki gün önce mesai bitimine kadar dernek merkezine şahsen gelerek yazılı dilekçesini imza karşılığı teslim etmesi halinde ismi listeden çıkarılır. Ancak diğer listelerdeki delege adaylığından çekilmek isteyen üye, aday olduğu delege aday listesinden isminin çıkarılmasından kendisi sorumludur.
Seçim günü delege listelerinin değiştirilmesi veya yeniden basımı mümkün değildir. Bu nedenle üye, seçim günü delege adaylığından çekilemez. Ancak delege seçilen üye delegelikten istifa edebilir. Genel Yönetim Kurulu, seçilen delege listesini ve sayısını üyelere mesajla veya derneğin web sitesinden ilan eder.
Delege seçimi yapılacak olan işyeri veya bölgede görevli kişiler sandık kurulu üyeleri ile birlikte daha önce ilan edilen saatte oy verme işini sonlandırır ve sayıma geçilir, yapılan sayım sonucu tutanakla imza altına alınır ve kazanan liste üyelere ilan edilir. Ayrıca görevli kişiler seçime katılan delege listelerinden birer tanesini sandık kurulu üyeleri ile birlikte imzalar ve seçim sonuç tutanağına ekleyerek evrakların tamamını dernek merkezine teslim eder.

Genel Yönetim Kurulu